Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مراسم اختتاميه سي‌وسومين جشنواره موسيقي فجر شب گذشته با معرفي برندگان جايزه باربد در تالار وحدت برگزار شد. سيدعباس صالحي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، حجت الاسلام احمد مازني عضو کميسيون فرهنگي مجلس، سيد محمد مجتبي حسيني معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، علي اکبر صفي‌پور مديرعامل بنياد رودکي، فرزاد طالبي مدير کل دفتر موسيقي وزارت ارشاد از جمله مهمانان ويژه اين مراسم بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتداي برنامه، بعد از پخش تيزري از روند برگزاري سي و سومين جشنواره موسيقي فجر، ارکستر ملي ايران به رهبري فريدون شهبازيان و خوانندگي سالار عقيلي قطعاتي را اجرا کرد. ارکستر ملي اجراي خود را با قطعه «جام مدهوشي» از ساخته‌هاي علي تجويدي آغاز کرد. شعر اين قطعه را بيژن ترقي سروده و موسيقي‌اش را فريدون شهبازيان تنظيم کرده است. در ادامه قطعه «ايران» هم اجرا شد.
در ادامه سيدعباس سجادي به عنوان مجري اين مراسم روي صحنه آمد و در ابتداي سخنش ياد و خاطرهٔ درگذشتگان در حادثه نفتکش سانچي را گرامي داشت.
حميدرضا نوربخش رئيس سي و سومين جشنواره موسيقي فجر در اين مراسم گفت: مروري بر جشنواره‌هاي موسيقي فجر در طول بيش از سه دهه گذشته به‌خوبي نشان‌دهنده ظرفيت بي‌بديل و تمايز آشکار هنر موسيقي با ديگر هنر‌ها در عرصه توليدات و تأثيرات ژرف و غيرقابل‌انکار آن در همه شئون اجتماعي و فرهنگي است. اين ظرفيت بالا در حوزه اقتصادي به‌ويژه در يک دهه اخير نيز به‌خوبي نمايان شده، به‌طوري که بيش از نيمي از بودجه جشنواره نيز از محل درآمد حاصله از فروش بليت و اجراهاي مختلف آن حاصل شده است.
وي افزود: از دوره سي و يکم جشنواره موسيقي فجر به بعد ميزان فروش بليت اجراهاي غير از پاپ جهشي قابل توجهي پيدا کرد، به‌طوري که در دوره‌هاي بعدي ميزان فروش اجراهاي سنتي، تلفيقي و بين‌الملل به سطح فروش بخش پاپ رسيد. اين اتفاق را بايد به‌عنوان يکي از موفقيت‌هاي مهم در عرصه سياست‌گذاري و رويکرد ارزشي جشنواره دو سه دوره اخير ارزيابي کرد. چرا که در دوره‌هاي قبل بخش پاپ بيش از 80 درصد درآمد جشنواره را به خود اختصاص مي‌داد.
او ادامه داد: نکته دوم لزوم بازنگري مداوم و اصلاح آيين‌نامه‌هاي داوري و اجرايي و دقت در ارتقا سطح کيفي برنامه‌ها و ارائه راهکاري مناسب و کار‌شناسي شده براي ترسيم افق‌هاي بلند‌تر و والا‌تر جشنواره است، به‌گونه‌اي که در هر دوره اعتبار و جايگاه جشنواره روند صعودي و بالنده پيدا کند. خوشبختانه در چند دوره اخير با سعي و تلاش همه همکاران و حمايت‌هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به‌ويژه علي مرادخاني معاون سابق امور هنري و سيد مجتبي حسيني معاون جديد امور هنري همين‌طور دفتر موسيقي، تغييراتي در بخش‌هاي مختلف از جمله بخش رقابتي و جايزه باربد و به‌ويژه در بخش بين‌الملل جشنواره به‌طور ملموس و مشهود رخ داد. و مخاطبان جشنواره با استقبال گرم خود نشان دادند اين رخداد مهم موسيقايي را به‌خوبي رصد مي‌کنند. هرگاه در جهت ارتقا کيفي اجرا‌ها و برنامه‌ها تغييراتي رخ دهد، جشنواره با استقبال گرم و خوب مردم نيز مواجه خواهد شد.
نوربخش همچنين گفت: جشنواره موسيقي فجر آيينه تمام‌نما و به‌نوعي کارنامه فعاليت تمام هنرمندان و مجريان هنر موسيقي در همه شاخه‌ها و رشته‌هاي آن است. از اين نظر همه عزيزان و هنرمندان بايد در آن سهيم باشند و با مشارکت خود چه از نظر اجرا و چه از نظر فکري و مشورتي در جهت رفع نواقص و معايب آن فعالانه حضور پيدا کنند.
وي افزود: جشنواره موسيقي فجر فقط و فقط با نگاه کيفي و ارزيابي فني و هنري نسبت به مميزي آثار اقدام مي‌کند و هرگز و هرگز مانعي براي حضور هنرمندان خبره و اجراي آثار فاخر نبوده و نيست. قطعاً جذابيت و اقبال مخاطب به اجرا‌ها شرط اصلي و لازم شرکت گروه‌ها بوده است، هرچند شرط کافي نبوده و نيست.
مديرعامل خانه موسيقي در پايان گفت: نکته پاياني خطاب به مسئولان و مديران خودم به‌ويژه همکارانم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به‌عنوان متوليان اصلي هنر موسيقي کشور عرض کنم که شريف‌ترين و اصيل‌ترين افراد در حوزه موسيقي فعاليت دارند، چرا که علي‌رغم تمام مشکلات و موانع و تنگ‌نظري‌ها و سختي‌هاي شايع که از فرط تکرار و استمرار لاينحل مانده و طي چهار دهه گذشته همه از نزديک با آن‌ها آشنا شده‌اند، همچنان با انگيزه و با عشق وافر خود مشغول به فعاليت و خلق آثار هستند و کماکان به حمايت وزارت ارشاد و حل شدن مسائل و مشکلات از جمله لغو کنسرت‌ها و آزادي فعاليت زنان هنرمند در سراسر کشور، مسئله کپي‌رايت، رونق بخشيدن به صنعت نشر و از همه مهتر روشن شدن تکليف سياست‌گذاري‌هاي کلي موسيقي در سطح کشور و مسائلي از اين دست، اميدوار هستند. به نظر مي‌رسد براي حل اين مسائل وزارت ارشاد بايد در سطح دولت و تعامل با ديگر وزارتخانه‌ها و گسترش ارتباطات خود با ديگر نهادهاي حکومتي گام‌هاي بلند‌تر و مؤثرتري در جهت رفع مشکلات اين قشر شريف بردارد.
پس از صحبت‌هاي نوربخش لوکا چيارلا نوازنده ايتاليايي شرکت کننده در اين دوره جشنواره قطعاتي را براي مخاطبان اجرا کرد.
در ادامه اين مراسم برگزيدگان موسيقي کلاسيک و موسيقي ايراني معرفي و جايزه باربد به آن‌ها اهدا شد. داوران بخش موسيقي کلاسيک وارطان ساهاکيان، تقي ضرابي و سياوش ظهيرالديني بوده‌اند و نويد افقه، بهداد بابايي، سيامک جهانگيري و مهيار طريحي داوران بخش موسيقي ايراني بوده‌اند.
براي اهداي جوايز اين بخش هوشنگ کامکار، محمد سرير، ايرج راد و وارطان ساهاکيان روي صحنه آمدند.
در اين بخش لوح تقدير به خانم پريسا پيرزاده براي نوازندگي در آلبوم وکاليز اهدا شد. (در روزهاي قبل که کانديداهاي اين بخش معرفي شدند، حضور پريسا پيرزاده در اين بخش به عنوان کانديد تعجب برانگيز بود، چرا که پيرزاده در آلبوم «وکاليز» آثار آهنگسازان موسيقي کلاسيک را اجرا کرده است.) و جايزه باربد در بخش آهنگسازي موسيقي کلاسيک به طور مشترک به عليرضا مشايخي براي آلبوم «سپکتروم» و کارن کيهاني براي آلبوم «باغ بي‌برگي» تعلق گرفت. همچنين لوح تقديري به احسان ضبحي‌فر براي آلبوم «چهارگان» داده شد.
جايزه باربد در بخش آهنگسازي براي موسيقي معاصر بي‌کلام به ميلاد درخشاني براي آلبوم «نقطه پرگار» تعلق گرفت. در بخش بعدي نيز جايزه باربد در بخش بهترين آهنگسازي موسيقي ايراني باکلام به کاوه صالحي براي آلبوم «اين هم حکايتي است» تعلق گرفت.
اما جايزه باربد در بخش بهترين خواننده موسيقي معاصر به عليرضا قرباني تعلق گرفت. قرباني پس از دريافت جايزه گفت: از هيات داوران و همه دوستان و بزرگواراني که در بخش داوري بوده‌اند تشکر مي‌کنم. هر کدام از اين عزيزان از بهترين‌ها هستند. واقعيت اين است که در عرصه هنر چيزي به نام جايزه يا رتبه خيلي اهميت ندارد. در هنر روح و احساس اهميت دارد و اين برعکس بخش ورزش است که کاملا معيار‌ها فيزيکي است. دوستاني که جايزه مي‌گيرند، خيلي خوشحالي ندارد و دوستاني هم که جايزه نگرفته‌اند خيلي نبايد ناراحت باشند. مي‌دانم که آثار ارزشمندي در سال گذشته پديد آمده که جايشان در اينجا خالي است.
در ادامه سيد عباس صالحي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان سخنران روي صحنه آمد و گفت: موسيقي ايراني با نمايه‌هايي شناخته مي‌شود. موسيقي ايران نمايه‌اي از مليت و ايرانيت ماست، همان‌گونه که زبان نوا و نمايي از ايرانيت ماست. در فرازوفرود تاريخ، ايران با موسيقي و نواهاي موسيقي به حيات خود ادامه داده است. کمتر موسيقي‌دان ايراني داريم که از مام وطن و براي ايران ننواخته باشد. بزرگان ايراني از فردوسي و خيام و حافظ و مولانا و سعدي که مفاخر ايران هستند با نوا و آهنگ موسيقي ايران جاودانه شده‌اند و ما صد‌ها و هزاران بيت از اين بزرگان را با موسيقي ايراني شنيده‌ايم و در جان فرو برده‌ايم. موسيقي ايراني همچنين نوايي و نمادي از مقاومت است. ساز موسيقي ايراني با کوک جان مردم اين سرزمين همراه بوده است، با ناخوشي آن‌ها نواخته است و در روزهاي سختي همراه اين مردم بوده است. در ايام انقلاب اسلامي و در جوش‌وخروش خيابان‌ها، موسيقي با خيابان‌ها همراه شد، شعر و شعار و موسيقي و مردم باهم درآميخت و ده‌ها قطعه‌ از دل مردم برآمد و بر جانشان نشست. در ايام دفاع مقدس، اين موسيقي ايراني بود که در اين دوره پرحادثه و فرازوفرود حوادث را با خود مقطع بندي مي‌کرد. ما فتح خرمشهر را با موسيقي جاودانه «خجسته باد اين پيروزي» و چند موسيقي ديگر به خاطر مي‌آوريم.
صالحي ادامه داد: موسيقي ايراني موسيقي قوميت ماست. همان‌گونه که اقاليم ايراني در جغرافياي خود چهارفصل پررنگ و رمز است. در اين اقاليم چهارگانه موسيقي ايراني پرورش يافته است و هرکدام رنگ و طعم و بوي خود را دارد و همان‌گونه که جغرافيايي ايران زيباست، موسيقي ايران هم پر ترنم و زيباست. موسيقي ايراني که در منطقه شرق جهاني زيسته است، نمايه‌اي از عرفان و معنويت شرقي است و عرفان و معنويت شرقي با موسيقي ايراني پيوندي عميق ناگسستني دارد. اگر موسيقي ايراني را با اين نمايه‌ها مي‌شناسيم بايد قدر اين موسيقي را نيز در ديپلماسي فرهنگي خود بدانيم. موسيقي ايراني مي‌تواند بيش از گذشته يادآور عرفان و معنويت ايران اسلامي، مليت ما و ارزش‌هاي اخلاقي ما و سبک و فرم خاص موسيقايي باشد که در سده‌هاي متوالي بزرگان اين مرزوبوم گام‌به‌گام پيش برده‌اند و امروز به ما رسانده‌اند.
وزير ارشاد گفت: جشنواره موسيقي فجر فرصتي است براي حضور نسل‌هاي متوالي موسيقي از تجربه‌هاي پيشکسوتان تا خلاقيت‌هاي جوانان، فرصتي است براي حضور موسيقي جغرافياي متنوع ايران‌زمين از نواحي و اقوام گوناگون، فرصتي براي گونه‌هاي متنوع موسيقي ايراني و جهاني و فرصتي براي گفت‌وگوي جهاني از طريق موسيقي است. اين فرصت را بايد تقويت کرد و بر قوت‌هاي آن افزود و از ضعف‌هاي آن کاست. جشنواره فرصتي براي انسجام همدلي و همراهي اصحاب موسيقي ايراني است. اينک در آغاز راه جشنواره سي و چهارم از بزرگان موسيقي بخواهيم از قوت‌ها و ضعف‌هاي اين رويداد بگويند تا ما استوار‌تر باشيم. با اين نگاه‌ها و پيشنهاد‌ها و نقدهاست که سي و چهارمين جشنواره موسيقي فجر ايران پرفروغ‌تر مي‌شود.
در ادامه جوايز بخش موسيقي تلفيقي و موسيقي دستگاهي به اين شرح به برگزيدگان اهدا شد. جايزه باربد بخش آهنگسازي موسيقي بي‌کلام به گلنوش صالحي براي آلبوم 10 تير رسيد. سپس نوبت به معرفي برگزيدگان بخش موسيقي تلفيقي و دستگاهي رسيد که با حضور محمدرضا چراغعلي، ميلاد کيايي، حميدرضا نوربخش، مظفر شفيعي و بهرام جمالي اعطاء شد.
جايزه باربد در بخش تلفيقي بي‌کلام به گلنوش صالحي براي آلبوم «ده تير» رسيد. همچنين در بخش آهنگسازي تلفيقي باکلام براي آلبوم «نوستالژي» فرزاد ميلاني لوح تقدير دريافت کرد. در بخش موسيقي تلفيقي باکلام، ميلاد درخشاني براي آلبوم «حرف بزن» جايزه گرفت. درخشاني بعد از دريافت جايزه گفت: امشب دو آلبومم مورد تأييد قرار گرفت. اين جوايز را به خانواده‌ام تقديم مي‌کنم.
همچنين در بخش دستگاهي بي‌کلام، جايزه باربد براي آلبوم «آواز رود» به قاسم رحيم‌زاده رسيد. در بخش باکلام اين بخش نيز هيئت داوران هيچ هنرمندي را شايسته اهداي جايزه ندانست، اما مجيد مولانيا براي آلبوم «در عشق زنده بايد» و محمد عشقي براي «سرو بالا» لوح تقدير دريافت کردند. در بخش خوانندگي موسيقي دستگاهي با کلام، هيئت داوران هيچ آلبومي را حائز دريافت تنديس جايزه ندانست، اما سالار عقيلي براي آلبوم «ميهن وطنم خوش‌تر» و وحيد تاج براي آلبوم «در عشق زنده بايد» لوح تقدير دريافت کردند.
سالار عقيلي بعد از دريافت لوح گفت: ملاک لوح و جايزه نيست. ملاک ميزان تاثيرگذاري است که بايد مورد توجه قرار بگيرد. اميدوارم ما هنرمندان در مراسم ختم صرفاً همديگر را ملاقات نکنيم و از هم فاصله نگيريم.
سپس گروه مهتاب به سرپرستي احسان ذبيحي فرد و خوانندگي مجتبي عسگري در دستگاه همايون قطعاتي را اجرا کرد.
بعد از اجراي گروه مهتاب، در بخش بهترين ناشر، موسسه ايرانگام به مديريت صدرالدين حسين خاني و پرديس موسيقي معاصر به مديريت اردوان جعفريان لوح تقدير دريافت کردند. موسسه پرده هنر موسيقي به مديريت اميرعباس ستايشگر برنده جايزه باربد بهترين ناشر شد. اينجايزه را محسن رجب‌پور، عليرضا قرباني، غلام علمشاهي و علي عزيزي اهدا کردند.
رجب‌پور قبل از معرفي برگزيده اين بخش بيانيه‌ مشترک مجمع صنفي ناشران موسيقي و کانون ناشران خانه موسيقي را قرائت کرد.
در بخش آهنگسازي موسيقي پاپ جايزه باربد تعلق گرفت به کاوه يغمايي براي آلبوم «ناگهان رفته» که خود در سالن نبود و مدير برنامه‌اش براي دريافت جايزه روي صحنه رفت.
سجادي از حضار خواست براي کاوه يغمايي و پدرش کوروش يغمايي دست بزنند.
در بخش خوانندگي موسيقي پاپ جايزه باربد تعلق گرفت به مهدي يراحي براي آلبوم آينه قدي. او در صحبت‌هاي کوتاهي گفت: «ديروز هواي اهواز زادگاه من به شدت خراب بود و من نگران همشهري‌هايم بودم و دوست داشتم از اين تريبون محترم يادي از آن‌ها کنم. در عرصه موسيقي پاپ ستاره کم نداريم زنده يادان واروژان و بابک بيات و عمرش دراز باد ناصر چشم آذر. ما آثار بسيار ارزشمندي در اين حوزه داريم که شما خود نامشان را مي‌دانيد.»
در ادامه مراسم لوح تقدير بخش موسيقي نواحي به شهباز شاهين‌پور تعلق گرفت و جايزه باربد بخش موسيقي نواحي تعلق گرفت به فوزيه مجد از پيشگامان پژوهش در حوزه موسيقي نواحي که در سالن حضور نداشت.
در بخش رسانه نيز برگزيدگان به اين شرح اعلام شد: عليرضا سعيدي از خبرگزاري مهر، سما بابايي از سايت موسيقي ما، مهدي شاه رضايي از برنامه راديويي «مترونم»، نيوشا مزيدآبادي از روزنامه اعتماد، اميرحسين ثقفي از برنامه چراغ از راديو تهران، بهزاد حقيقت تهيه‌کننده برنامه «خيابان» در شبکه جام جم و سايت موسيقي نوا.
عليرضا سعيدي در صحبت کوتاهي گفت: «ياد و خاطره رفقايمان در پلاسکو را فراموش نکنيم. ما خبرنگاران وقتي گزارشي منفي منتشر مي‌کنيم با غضب دوستان تهيه کننده مواجه مي‌شويم اميدوارم روزي برسد که دوسنان تهيه کننده به ما نگويند که آدم‌هاي بي‌سوادي هستيم.»
مظفر شفيعي، هوشنگ کامکار، بهروز وجداني، محمد سرير، فاضل جمشيدي، محمدحسين ايماني خوشخو، ميلاد کيايي، کارن کيهاني، مهدي يراحي، رضا شايسته، احسان تارخ، داود گنجه‌اي، حسين عليشاپور، احسان عبدي‌پور، ميلاد درخشاني، محسن رجب‌پور، محمدرضا چراغعلي، ناصر ايزدي، پوريا اخواص و وحيد تاج برخي از چهره‌هايي بودند که در مراسم اختتاميه سي‌وسومين جشنواره موسيقي فجر حضور داشتند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۴۸۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنانی که در کن رئیس شدند

در طول بیش از هفت دهه برگزاری جشنواره فیلم کن، تاکنون ۹ سینماگر زن توانسته‌اند در راس هیات داوران بخش مسابقه اصلی این رویداد سینمایی قرار بگیرند.

به گزارش ایسنا، «اولیویا دی هاویلند» هنرپیشه بریتانیایی-آمریکایی برنده اسکار اولین زنی است که در تاریخ جشنواره کن و در سال ۱۹۶۶ در راس هیات داوران رقابتی این رویداد سینمایی قرار گرفت و در سال‌های پس از آن نیز «سوفیا لورن» (۱۹۶۶)، «اینگرید برگمن» (۱۹۷۳)، «ژن مورو» (۱۹۷۵) و (۱۹۹۵)، «ایزابل آجانی» (۱۹۹۷)، «لیو اولمان» (۲۰۰۱)، «جین کمپیون» (۲۰۱۴)،  «کیت بلانشت» (۲۰۲۸) به عنوان رئیس هسئت داوران جشنواره کن انتخاب شده‌اند و امسال نیز «گرتا گرویگ» کارگردان فیلم موفق «باربی» نهمین سینماگر زنی خواهد بود که برای داوری در یکی از مهم ترین جشنواره‌های سینمایی می‌نشیند.

*در زیر نگاهی خواهیم داشت به تمام چهره‌هایی که در طول بیش از ۷ دهه برگزاری جشنواره کن، ریاست هیات داوران بخش رقابتی را بر عهده داشته‌اند:

۲۰۲۳؛ «روبن اوستلوند» سینماگر سوئیسی پس از کسب دومین نخل طلای جشنواره کن از جشنواره سال گذشته، در راس داوران کن قرار گرفت و با تصمیم دیگر اعضای هیات داوران فیلم «آناتومی یک سقوط» از «ژوستین تریه» از کشور میزبان فرانسه برنده جایزه اول جشنواره نام گرفت.

۲۰۲۲؛ هفتاد و پنجمین جشنواره فیلم کن با حضور اصغرفرهادی به عنوان یکی از اعضای داوران در کنار «وینسنت لیندون» بازیگر فرانسوی در راس تیم داوری برگزار شد و فیلم «برادران لیلا» از سعید روستایی هم در بخش مسابقه رونمایی شد و سرانجام «رابین اوستلوند» با فیلم «مثلث غم» برای دومین بار فاتح نخل طلا شد.

۲۰۲۰ و ۲۰۲۱؛ جشنواره سال ۲۰۲۰ در نهایت به دلیل همه‌گیری کرونا برگزار نشد و به جای ان رویدادی محدود در سپتامبر همان سال با نمایش چند فیلم برگزار شد. «اسپایک لی» کارگردانی آمریکایی که برای ریاست هیات داوران کن ۲۰۲۰ انتخاب شده بود در دوره بعدی به جشنواره بازگشت و ریاست داوران هفتاد وچهارمین دوره کن در سال ۲۰۲۱ را بر عهده داشت. در سالی که فیلم «قهرمان» فرهادی جایزه بزرگ هیات داوران را به خود اختصاص داد، فیلم فرانسوی «تیتان» از «جولیا دورکورنو» صاحب نخل طلای بهترین فیلم شد.

۲۰۱۹؛ هفتاد و دومین دوره جشنواره کن با حضور «الخاندرو گونزالز ایناریتو» در مقام ریاست داوران برگزار شد و اعضای هیات داوران که شامل چهره‌هایی چون «کلی رایکارد»، «پاول پالیکوفسکی» و «آلیس رورواشر» بودند به اتفاق آرا فیلم کره‌ای «انگل» را برنده نخل طلا معرفی کردند، فیلمی که در ادامه در جوایز اسکار تاریخ ساز شد و به عنوان یکی از موفق‌ترین فیلم‌های غیرانگلیسی زبان تمام ادوار سینما شناخته می‌شود.

۲۰۱۸؛ «کیت بلانشت» بازیگر تحسین‌شده استرالیایی در راس داوران کن ۲۰۱۸ قرار داشت. او هشتمین زن تاریخ کن به عنوان رئیس هیات داوران نام گرفت و در نهایت به همراه دیگر اعضای داوران فیلم ژاپنی «دزدان فروشگاه» ساخته «هیروکازو کوریدا » را شایسته دریافت نخل طلای کن دانستند.

کیت بلانشت

۲۰۱۷؛ در این دوره از جشنواره که همزمان با هفتادمین سالگرد جشنواره کن بود، «پدرو آلمادوار» کارگردان اسپانیایی ریاست هیات داوران را بر عهده داشت و در نهایت فیلم سوئدی «میدان» به کارگردانی «روبن اوستلوند» برنده نخل طلای بهترین فیلم شد.

۲۰۱۶؛ در جشنواره کن ۲۰۱۶ نوبت به «جورج میلر» سینماگر استرالیایی و خالق سری فیلم‌های «مکس دیوانه» بود که فرصت حضور در جایگاه معتبر ریاست بخش رقابتی کن را تجربه کند.

در این سال که نخل طلای بهترین فیلم به «من، دنیل بلیک» ساخته تحسین شده انگلیسی رسید، کتایون شهابی، تهیه‌کننده ایرانی نیز یکی از داوران بخش رقابتی این رویداد سینمایی بود. فیلم «فروشنده» ساخته اصغر فرهادی نیز در این دوره از جشنواره برنده دو جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد (شهاب حسینی) شد.

۲۰۱۵؛ در شصت‌وهشتمین دوره جشنواره فیلم کن برای اولین‌بار نام دو سینماگر را در راس هیات داوران این رویداد سینمایی قرار گرفت؛ برادران «کوئن». این دو کارگردان صاحب‌نام تاکنون ۹ اثر را در جشنواره کن شرکت داده‌اند و در سال ۱۹۹۱ یک نخل طلا، سال ۱۹۹۶ و ۲۰۰۱ دو جایزه بهترین کارگردانی و در سال ۲۰۱۳ جایزه بزرگ جشنواره فیلم کن را از آن خود کرده‌اند. در سال ۲۰۱۵ در نهایت جایزه نخل طلا به «دیپان» ساخته «ژام اودیار» فرانسوی رسید.

۲۰۱۴؛ «جین کمپیون» کارگردان صاحب‌نام که در تمام ادوار برگزاری جشنواره کن، تنها کارگردان زن برنده نخل طلا محسوب می‌شود، سال گذشته و در دوره شصت‌وهفتم بر مسند هیات داوران بخش رقابتی کن نشست. وی در سال ۱۹۹۲ با فیلم تحسین‌شده «پیانو» موفق به دریافت این جایزه شد و در میان چهار کارگردان زنی قرار دارد که تا کنون توانسته‌اند نامزد اسکار کارگردانی شوند.

جین کمپیون

۲۰۱۳؛ مسئولان برگزاری جشنواره کن در حالی «استیون اسپیلبرگ» کارگردان سرشناس هالیوود را به عنوان ریاست هیات داوران شصت و ششمین دوره این رویداد سینمایی انتخاب کردند که وی با وجود کارنامه کاری فوق‌العاده، در جشنواره کن سابقه درخشانی نداشت و تنها حضورش به سال ۱۹۷۴ با فیلم «شوگرلند اکسپرس» بازمی‌گردد که نامزد نخل طلا بود و توانست مشترکا جایزه بهترین فیلمنامه را به دست آورد.

۲۰۱۲؛ در شصت‌وپنجمین دوره جشنواره کن «نانی مورتی»، کارگردان سرشناس ایتالیایی بر منصب ریاست هیات داوران نشست. این کارگردان باسابقه ایتالیایی حضور چشمگیری در کن داشته؛ به گونه‌ای که شش‌بار در بخش رقابتی نامزد نخل طلا بوده و یک‌بار این جایزه را با فیلم «اتاق پسر» در سال ۲۰۰۱ همراه با جایزه فیپرشی از آن خود کرد. از دیگر افتخارات این کارگردان در کن می‌توان به جایزه بهترین کارگردانی و جایزه کالسکه طلایی سال ۲۰۰۴ اشاره کرد. در این دوره «هانکه» برای فیلم «عشق» نخل طلا را گرفت.

۲۰۱۱؛ «رابرت دنیرو»، بازیگر سرشناس و پرافتخار هالیوودی در این سال رییس هیات داوران کن بود. وی سابقه چندانی در جشنواره کن نداشت و یک‌بار با فیلم «راننده تاکسی» در بخش رقابتی حضور داشت. در سالی که دنیرو به عنوان یک چهره سرشناس و مطرح بر مسند ریاست هیات داوران کن نشست، «درخت زندگی» ساخته «ترنس مالیک» نخل طلا را به دست آورد.

۲۰۱۰؛ این‌بار نوبت «تیم برتون»، دیگر کارگردان سرشناس هالیوود بود تا در شصت‌وسومین دوره کن رییس هیات داوران شود. در کارنامه سینمایی این کارگردان تنها یک حضور در بخش رقابتی با فیلم «ادوود» دیده می‌شود. «عمو بونمی که می‌تونه خاطرات زندگی گذشته‌اش را به یاد بیاره» از تایلند بهترین فیلم بخش رقابتی معرفی شد.

۲۰۰۹؛ «ایزابل هوپر»، بازیگر سرشناس فرانسوی که دوبار در سال‌های ۱۹۷۸ و ۲۰۰۱ برای فیلم‌های «ویولت» و «معلم پیانو» بهترین بازیگر کن شد، رییس هیات داوران جشنواره کن بود که در پایان فیلم «ربان سفید» ساخته میشل هانکه را به عنوان برنده نخل طلا اعلام کرد.

ایزابل هوپر

۲۰۰۸؛ «شون پن»، بازیگر و کارگردان هالیوودی در حالی ریاست هیات داوران را برعهده داشت که در سال ۱۹۹۷ با فیلم «او بسیار دوست داشتنی است» جایزه بهترین بازیگر مرد را از آن خود کرد و در سال ۲۰۰۱ نیز با فیلم «پیمان» نامزد نخل طلا شد. در این سال فیلم «کلاس» ساخته «لاورنت کانته» نخل طلا را کسب کرد.

۲۰۰۷؛ «استفن فریرز» که سابقه دو نامزدی نخل طلا در سال‌های ۱۹۸۷ و ۱۹۹۶ را داشت، رییس هیات داوران کن شد. فیلم «۴ ماه، ۳ هفته و دو روز» ساخته «کریستین مونیگو» نخل طلا را به دست آورد.

۲۰۰۶؛ در پنجاه‌ونهمین دوره جشنواره کن «وونگ کار وای»، کارگردان موج نو سینمای هنگ‌کنگ با چهار نامزدی نخل طلا، رییس هیات داوران معرفی شد. وی یک جایزه بهترین کارگردانی کن را با فیلم «خوشبخت کنار هم» در کارنامه سینمایی دارد. در این سال فیلم تحسین‌شده «بادی که به مرغزار می‌وزد» به کارگردانی «کن لوچ» موفق به کسب نخل طلا شد.

۲۰۰۵؛ «امیر کاستاریکا» به عنوان یکی از برترین و پرافتخارترین چهره‌های تمام ادوار جشنواره کن رییس تیم داوری بخش رقابتی شد. این کارگردان صربستانی در سال ۱۹۸۵ با فیلم «وقتی پدر برای کار و کاسبی رفته بود» و در سال ۱۹۹۵ با فیلم «زیرزمین» دو جایزه نخل طلا را گرفت. وی سه‌بار دیگر نیز نامزد نخل طلا شد و یک جایزه بهترین کارگردانی (عصر کولی‌ها) و یک جایزه فیپرشی را نیز کسب کرده است. در این سال فیلم «بچه» ساخته برادران داردن بهترین فیلم معرفی شد.

۲۰۰۴؛ «کوئنتین تارانتینو»،‌ کارگردان موفق هالیوود در پنجاه‌وهفتمین دوره کن رییس هیات داوران بود. وی در سال ۱۹۹۴ با فیلم «داستان عامه‌پسند» نخل طلا گرفت و به اوج شهرت رسید. وی دوبار پس از آن نیز با فیلم‌های «ضدمرگ» و «حرامزاده‌های عوضی» نامزد نخل طلا بود. در این سال نخل طلا به فیلم «فارنهایت ۹/۱۱» ساخته مایکل مور رسید.

۲۰۰۳؛ «پاتریس شرو»، بازیگر و کارگردان فرانسوی که سه‌بار سابقه حضور در بخش رقابتی را داشت، در سال ۱۹۹۴ با فیلم «ملکه ماروت» جایزه هیات داوران را گرفت. فیلم «فیل» ساخته‌ی معروف «گاس ون سنت» در این سال نخل طلا را گرفت.

۲۰۰۲؛ «دیوید لینچ»، کارگردان سرشناس آمریکایی رییس هیات داوران بود. لینچ که با فیلم «در قلب وحشی» در سال ۱۹۹۰ نخل طلای کن را کسب کرد، سه‌بار دیگر با فیلم‌های «جاده مالهند» (جایزه بهترین کارگردانی) ، «داستان استریت» و «توئین پیکس: با من بر آتش برو» نامزد نخل طلا بوده است. در این سال فیلم «پیانیست» ساخته رومن پولانسکی جایزه بهترین فیلم را گرفت.

۲۰۰۱؛ این‌بار ریاست هیات داوران کن به یک بازیگر و کارگردان زن رسید؛ «لیو اولمان»، سینماگر نروژی و بازیگر مورد علاقه «اینگمار برگمن» در راس تیم داوری کن قرار گرفت. وی با فیلم «بی‌ایمان» در سال ۲۰۰۰ نامزد نخل طلا بود. در این سال فیلم «اتاق پسر» ساخته «نانی مورتی» بهترین فیلم جشنواره شد.

لیو اولمان

۲۰۰۰؛ «لوک بسون»، کارگردان سرشناس فرانسوی در حالی در این سال رییس هیات داوران شد که در کارنامه سینمایی‌اش حضور چشمگیری در جشنواره کن دیده نمی‌شود. «لارس فون تریر» با فیلم «رقصنده در تاریکی» نخل طلا را گرفت.

۱۹۹۹؛ در این سال «دیوید کراننبرگ»، کارگردان سرشناس کانادایی در جشنواره کن رییس هیات داوران شد. وی چهار نامزدی نخل طلا، کسب یک کالسکه طلایی و یک جایزه ویژه هیات داوران را در افتخارات خود دارد. «رزتا» ساخته برادران داردن نخل طلای کن را به دست آورد.

۱۹۹۸؛ «مارتین اسکورسیزی»، از سرشناس‌ترین و بزرگترین کارگردانان معاصر سینمای جهان در این سال رییس هیات داوران جشنواره کن بود. وی در سال ۱۹۷۶ با فیلم «راننده تاکسی» موفق به کسب نخل طلا شد و سه‌بار دیگر نیز در بخش رقابتی حضور داشت. فیلم «پس از ساعت‌ها» جایزه بهترین کارگردانی کن را برای او به ارمغان آورد. فیلم «ابدیت و یک روز» ساخته «تئو آنجلوپلوس» جایزه نخل طلا را از آن خود کرد.

۱۹۹۷؛ «ایزابل یاسمین آجانی»، بازیگر فرانسوی و برنده چهار جایزه بازیگری سزار، گرچه حضور پررنگی در جشواره کن نداشته، اما به عنوان رییس هیات داوران جشنواره انتخاب شد. در این سال فیلم «طعم گیلاس» ساخته عباس کیارستمی و «مارماهی» ساخته «شوهی ایمامورا» مشترکا نخل طلا را کسب کردند.

ایزابل آجانی

۱۹۹۶؛ «فرانسیس فورد کاپولا»، کارگردان صاحب‌نام هالیوود و خالق «پدرخوانده» ریاست هیات داوران کن را در این سال عهده‌دار بود. وی دو جایزه نخل طلا با فیلم‌های «اینک آخرالزمان» (۱۹۷۹) و «مکالمه» (۱۹۷۴)، یک جایزه فیپرشی و یک جایزه کلیسای معنوی را در کارنامه سینمایی خود دارد. در این سال جایزه نخل طلا به فیلم «رازها و دروغ‌ها» ساخته «مایک لی» رسید.

۱۹۹۵؛ «ژن مورو»، هنرپیشه، خواننده و کارگردان فرانسوی هدایت هیات داوران کن را در این سال در دست داشت. این سینماگر فرانسوی در سال ۱۹۶۰ با فیلم «هفت روز، هفت شب» جایزه بهترین بازیگر زن را از آن خود کرد. فیلم «زیرزمین» ساخته «امیر کاستاریکا» موفق به دریافت نخل طلای کن شد.

ژن مورو

۱۹۹۴؛ چهل‌وهفتمین دوره جشنواره کن با ریاست «کلینت ایست‌وود»، کارگردان و بازیگر مشهور آمریکایی در هیات داوران همراه بود. وی با یک نخل طلا برای «رودخانه مرموز» (۲۰۰۳) و چهار حضور در بخش رقابتی و یک نخل طلای افتخاری کارنامه درخشانی در جشنواره کن دارد. در این سال فیلم «داستان عامه‌پسند» ساخته «کوئنتین تارانتینو» جایزه بهترین فیلم را کسب کرد.

۱۹۹۳؛ «لوئیس مال»، کارگردان سرشناس سینمای فرانسه که نخل طلای کن را با فیلم «دنیای خاموش» در سال ۱۹۵۶ کسب کرد، رییس هیات داوران معرفی شد. از دیگر افتخارات او در کن می‌توان به سه نامزدی نخل طلا با فیلم‌های «کودک زیبا»(۱۹۷۸)، «زمزمه قلب»(۱۹۷۱) و «کلکته»(۱۹۶۹) اشاره کرد. جایزه نخل طلا مشترکا به «وداع با محبوبم» ساخته «چن کایگه» و «پیانو» ساخته «جین کمپیون» اعطا شد. «عباس کیارستمی»،‌ کارگردان سرشناس ایرانی یکی از اعضای هیات داوران بود.

۱۹۹۲؛ «ژرار دپاردیو»، بازیگر مشهور فرانسوی که اخیرا تابعیت روس گرفته در این سال رییس هیات داوران کن شد؛ در حالی که دو سال پیش از آن برای فیلم «سیرانو دوبرژاک» جایزه بهترین بازیگر مرد را از کن گرفته بود. فیلم «بهترین نیات» ساخته «بیل آگوست» جایزه نخل طلا را دریافت کرد.

۱۹۹۱؛ «رومن پولانسکی»، کارگردان، نویسنده و بازیگر سرشناس هالیوود که امسال با «ونوس در پوست خز» یکی از نامزدهای نخل طلا است، در سال ۱۹۹۱ بر مسند ریاست داوران کن نشست. وی در سال ۲۰۰۲ موفق به کسب نخل طلا با فیلم «پیانیست» شد، در حالی که پیش از آن نیز با فیلم «مستاجر» در سال ۱۹۷۶ در بخش رقابتی حضور داشت. فیلم «بارتون فینک» ساخته «برادران کوئن» نخل طلای این سال را کسب کرد.

۱۹۹۰؛ در این سال نوبت به چهره سرشناس سینمای ایتالیا «برناردو برتولوچی» رسید تا ریاست هیات داوران کن را به عهده بگیرد. این کارگردان سرشناس دو نامزدی نخل طلا با فیلم‌های «زیبایی ربوده شده» (۱۹۹۶) و «تراژدی یک مرد مضحک» (۱۹۸۱) کسب کرده و یک جایزه نخل طلای افتخاری را نیز دریافت کرد. در این سال فیلم «در قلب وحشی» ساخته «دیوید لینچ» موفق به دریافت نخل طلای کن شد.

۱۹۸۹؛ «ویم وندرس» از چهره‌های مطرح تمام ادوار جشنواره کن است که در سال ۱۹۸۹ رییس هیات داوران بود. وی علاوه‌بر کسب نخل طلا در سال ۱۹۸۴ با فیلم «پاریس تگزاس»، ۸بار دیگر با فیلم‌های چون «پادشاهان جاده»، «دوست آمریکایی»، «همت»، «بهشت بر فراز برلین»، «بسیار دور، چنین نزدیک»، «پایان خشونت» و «فیلمبرداری در پالرمو» نامزد نخل طلا بود. یک جایزه ویژه هیات داوران، جایزه بهترین کارگردانی، دو جایزه فیپرشی و کلیسای معنوی از افتخارات وندرس در کن هستند. در این سال فیلم «جنسیت، دروغ‌ها و نوار ویدئو» ساخته «استیون سودربرگ» جایزه نخل طلا را گرفت.

۱۹۸۸؛ ریاست هیات داوران چهل‌ویکمین دوره جشنواره کن به «اتوره اسکولا»، کارگردان و فیلمنامه‌نوس مطرح ایتالیایی رسید که هشت‌بار در جمع نامزدهای نخل طلا حضور داشته است. وی جایزه بهترین کارگردانی با فیلم «زشت، کثیف، بد» (۱۹۷۶) و یک جایزه بهترین فیلمنامه با فیلم «تراس» (۱۹۸۰) را از کن کسب کرد. وی آخرین‌بار با فیلم «شکوه» در سال (۱۹۸۹) نامزد نخل طلا بود. در این سال فیلم «پله فاتح» ساخته «بیل آگوست» بهترین فیلم بخش رقابتی را گرفت.

۱۹۸۷؛ «ایو مونتان»، بازیگر فرانسوی در این سال رییس هیات داوران کن شد تا مهمترین دستاورد زندگی هنری‌اش رقم بخورد. فیلم «زیر خورشید شیطان» ساخته «موریس پیاله» بهترین اثر بخش رقابتی انتخاب شد.

۱۹۸۶؛ «سیدنی پولاک»، کارگردان صاحب‌نام آمریکایی چهار سال پس از کسب جایزه اسکار ریاست هیات داوران کن را به عهده گرفت. این کارگردان فقید در سال ۱۹۷۲ با فیلم «جرمی جانسون» نامزد نخل طلا بود. در این سال فیلم «ماموریت مذهبی» ساخته «رولند جافه» موفق به کسب نخل طلا شد.

۱۹۸۵؛ یکی از معروفترین عناصر موج نو سینمای جمهوری چک «میلوش فورمن» بر مسند ریاست هیات داوران کن نشست. این کارگردان برنده دو جایزه اسکار، در سال ۱۹۷۱ با فیلم «جهش» نامزد نخل طلا شد که البته جایزه ویژه هیات‌داوران را گرفت. فیلم «وقتی بابا برای کار و کاسبی رفته بود»‌ به کارگردانی «امیر کاستاریکا» جایزه نخل طلای این دوره را دریافت کرد.

۱۹۸۴؛ «درک بوگارد»، بازیگر انگلیسی در حالی رییس هیات داوران معرفی شد که سابقه چندانی در این جشنواره سینمایی نداشت. در پایان این دوره فیلم «پاریس تگزاس» ساخته «ویم وندرس» نخل طلا گرفت.

۱۹۸۳؛ در این سال «ویلیام استیرن»، رمان‌نویس آمریکایی و برنده جایزه «پولیتزر» به عنوان چهره‌ای نه‌چندان سینمایی و از دنیای ادبیات بر مسند ریاست هیات داوران نشست. فیلم «تصنیف نارایاما» ساخته «شوهی ایمامورا» جایزه نخل طلا را دریافت کرد.

۱۹۸۲؛ «جورجیو استرلر»، کارگردان ایتالیایی نه‌چندان سرشناس تئاتر و اپرا سکان هدایت هیات داوران کن را برعهده داشت. در این سال فیلم «گمشده» ساخته «کاستا گاوراس» و «راه» ساخته «ییلماز گونی» نخل طلا را مشترکا دریافت کردند.

۱۹۸۱؛ «ژاک دری»، کارگردان و فیلمنامه‌نویس فرانسوی که بیشتر برای ساخت فیلم‌های جنایی شهرت دارد به عنوان رییس هیات داوران برگزیده شد. مهمترین دستاورد سینمایی وی حضور در جشنواره کن بود. «آندری وایدا» با فیلم «مرد آهنین» نخل طلا را دریافت کرد.

۱۹۸۰؛ در سی‌وسومین دوره جشنواره کن «کرک داگلاس»، بازیگر و تهیه‌کننده سرشناس آمریکایی بر مسند ریاست هیات داوران نشست. وی موفقیت قابل ملاحظه‌ای در کن به دست نیاورده بود. فیلم‌های «All That Jazz» ساخته «باب فاسی» و «کاگه‌موشه» به کارگردانی «آکی‌را کوروساوا» نخل طلا را تصاحب کردند.

۱۹۷۹؛ «فرانسوا ساگان»، رمان‌نویس و نمایشنامه‌نویس فرانسوی رییس  هیات داوران معتبرترین رویداد سینمایی دنیای شد تا برخلاف سایر جشنواره‌های سینمایی، یک نویسنده این مسئولیت را برعهده بگیرد. فیلم «اینک آخرالزمان» ساخته «فرانسیس فورد کوپولا» و «طبل حلبی» ساخته «فولکر شلوندورف» در پایان این دوره نخل طلا را دریافت کردند.

۱۹۷۸؛ «الن پاکولا»، سینماگر آمریکایی بر صندلی ریاست هیات داوران کن نشست. فیلم «درخت چوب صندل» به کارگردانی «ارمانو اولمی» نخل طلا را دریافت کرد.

۱۹۷۷؛ «روبرتو روسلینی»، کارگردان صاحب‌نام ایتالیایی که از او به‌عنوان "پدرخوانده موج نوی سینمای فرانسه" یاد می‌شود، در این سال ریاست هیات داوران کن را عهده‌دار بود. وی پیش از این و در سال ۱۹۴۶ با فیلم «رم شهر بی‌دفاع» موفق شده بود جایزه بزرگ هیات داوران کن را بگیرد.

۱۹۷۶؛ «تنسی ویلیامز»، نویسنده شهیر آمریکایی در این دوره رئیس هیات داوران کن بود که در پایان فیلم «راننده تاکسی» ساخته «مارتین اسکورسیزی» نخل طلا را دریافت کرد.

۱۹۷۵؛ «ژان مورو»، کارگردان، بازیگر و فیلمنامه‌نویس فرانسوی درحالی رئیس هیات داوران شد که در کارنامه سینمایی‌اش یک نخل طلای افتخاری و یک جایزه بهترین بازیگری زن دیده می‌شود. در این سال فیلم «گزارش سال‌های آتش زیر خاکستر» ساخته «محمد لخدر حمینه» بهترین اثر بخش رقابتی شد.

اولیویا دو هالیواند

۱۹۷۴؛ «رنه کلر»، فیلمساز برجسته فرانسوی از سوی مسئولان جشنواره کن به عنوان رئیس هیات داوران انتخاب شد. «مکالمه» ساخته «فرانسیس فورد کاپولا» بهترین فیلم معرفی شد.

۱۹۷۳؛ «اینگرید برگمن»، ستاره درخشان دهه ۴۰ هالیوود و برنده سه جایزه اسکار بازیگری رییس هیات داوران کن بود. جایزه نخل طلا مشترکا به «مترسک» ساخته جری شاتزبرگ و «مزدور» ساخته آلن بریجز رسید.

۱۹۷۲؛ «جوزف لوزی»، کارگردان آمریکایی که دو نخل طلا با فیلم‌های «تصادف» و «واسطه» داشت و همچنین دو بار نیز در بخش رقابتی نامزد نخل طلا بود، رییس هیات داوران کن شد. «طبقه کارگر به بهشت می‌رود» ساخته الیو پتری بهترین فیلم بخش رقابتی شد.

۱۹۷۱؛ «میشله مورگان»، بازیگر فرانسوی به عنوان رییس هیات داوران انتخاب شد. فیلم «واسطه»‌ساخته جوزف لوزی نخل طلا را کسب کرد.

۱۹۷۰؛ «میگل آنخل آستوریاس»، شاعر و نویسنده اهل گواتمالا به عنوان یکی دیگر از چهره‌های ادبی رییس جشنواره کن شد. فیلم معروف «MASH» ساخته رابرت آلتمن نخل طلا را گرفت.

۱۹۶۹؛ «لوچیانو ویسکونتی»، کارگردان بنام ایتالیایی در این سال رییس هیات‌ داوران شد. وی دوبار با فیلم‌های «مرگ در ونیز» (۱۹۷۱) و «یوزپلنگ» (۱۹۶۳) نامزد نخل طلا شد و توانست با فیلم «یوزپلنگ» نخل طلا را از آن خود کند. همچنین وی برای این فیلم جایزه بیست‌وپنجمین سالگرد تاسیس جشنواره کن را گرفت. جایزه نخل طلا به «اگر ...» ساخته لیندسی اندرسون رسید.

از سال ۱۹۶۸ تا اولین سال برگزاری جشنواره کن در سال ۱۹۴۶ نیز به ترتیب چهره‌های هنری چون «آندره چاسمن» (۱۹۶۶۸)، «الساندرو بلاستی» (۱۹۶۷)، «سوفیا لورن» (۱۹۶۶)، «اولیویا دو هاویلاند» (۱۹۶۵)، «فریتز لانگ» (۱۹۶۴)، «آرماند سالاکرو» (۱۹۶۳)، «تتسورو فروکاکی» (۱۹۶۲)، «ژان جیونو» (۱۹۶۱)، «جورج سیمنون» (۱۹۶۰)، «مارسل آکارد» (۱۹۵۸/۱۹۵۹)، «آندره مائوریس» (۱۹۵۷)، «موریس لمن» (۱۹۵۶)، «مارسل پانول» (۱۹۵۵)، «ژان کوکتو» (۱۹۵۴/۱۹۵۳)، «موریس جنوا» (۱۹۵۲)، «آندره موریس» (۱۹۵۱) و «جورج هویسمن» برای سال‌های (۱۹۴۹/۱۹۴۷/۱۹۴۶) ریاست هیات داوران جشنواره بین‌المللی فیلم کن را برعهده داشتند.

لیلا حاتمی

*عباس کیارستمی کارگردان سرشناس ایرانی در عرصه بین‌المللی در سال ۱۹۹۳، لیلا حاتمی در سال ۲۰۱۴، کتایون شهابی در سال ۲۰۱۶ و اصغر فرهادی در سال ۲۰۲۲ سینماگران ایرانی هستند که تاکنون در میان اعضای هیات داوران بخش رقابتی جشنواره کن حضور داشته‌اند.

* «ژن مورو» بازیگر فرانسوی تنها چهره‌ای است که دو بار افتخار ریاست داوران کن را داشته است: نخستین بار در سال ۱۹۷۵ و بیست سال پس از آن در سال ۱۹۹۵.

* «ویلیام استرین» رمان‌نویس آمریکایی برنده جایزه پولیتزر، تنها چهره‌ غیرحرفه‌ای در امر سینماست که تاکنون رئیس داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن بوده است. این نویسنده در سال ۱۹۸۳ به کن دعوت شد و هیات داوران تحت ریاست او ، جایزه نخلا طلای بهترین فیلم جشنواره را به «تصنیف نارایاما» ساخته «شوهی ایمامورا» از ژاپن اعطا کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقیقی قربانی توسعه تاکتیکی فوتبال هوادار
  • دانلود آهنگ مست عشق علیرضا قربانی + متن
  • ساخت تونل عمودی 1.5 برابر برج میلاد توسط ایرانی‌ها(فیلم)
  • مست عشق ؛ علیرضا قربانی
  • زنانی که در کن رئیس شدند
  • «شب نغمه‌های اذان ایرانی» روی صحنه می‌رود
  • جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام
  • ساخت تونل عمودی 1.5 برابر برج میلاد توسط ایرانی‌ها
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • ترکیب دو تیم مس رفسنجان و گل‌گهر سیرجان اعلام شد